Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Σύμβολα Γάμου


Το ρύζι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γάμου. Συμβολίζει την αφθονία και την γονιμότητα, υπόσχεται τύχη και ευτυχία και κάνει τον γάμο «να ριζώσει». Έθιμο πολύ παλαιό (από την αρχαιότητα ακόμη), που μέχρι και στις μέρες μας έχει ιδιαίτερη σημασία. Συνήθως μαζί με το ρύζι πετάνε και ροδοπέταλα .
Το ρύζι προσφέρεται στους καλεσμένους σε στολισμένα καλαθάκια, τα οποία κρατούν τα παρανυφάκια και τα μοιράζουν λίγο πριν τον χορό του Ησαΐα. Μια άλλη πρόταση είναι να προσφέρεται σε ατομικά σακουλάκια από τούλι μαζί με χρωματιστό ρύζι.

Το κρασί συμβολίζει την αιωνιότητα και την ίδια την ζωή. Απαραίτητο στοιχείο χριστιανικών αλλά ακόμη και μουσουλμανικών γάμων (σε ορισμένες χώρες).
Στην Χριστιανική θρησκεία βέβαια, συμβολίζει το Αίμα Του Χριστού και γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οι νεόνυμφοι πίνουν από κοινό ποτήρι, που αποτελεί το σύμβολο της από κοινού ζωής τους κατά την οποία θα γευτούν μαζί τις χαρές και τις λύπες που θα συναντήσουν στον κοινό τους δρόμο.
Μιας και η σημασία του ποτηριού αυτού, είναι τόσο σημαντική, τα ζευγάρια θέλουν να είναι αυτό το ποτήρι κάτι ξεχωριστό. Γι’ αυτό και υπάρχουν στην διάθεση του πολλές επιλογές σε ποτήρια. Τις περισσότερες φορές είναι στολισμένα με ασήμι ή άλλα μέταλλα, πολύτιμες πέτρες, πέρλες, κορδέλες ή ακόμη και φυσικά λουλούδια. Συχνά το ποτήρι συνοδεύετε και από την αντίστοιχη καράφα η οποία είναι στολισμένη στο ίδιο στυλ.

Τα στέφανα συμβολίζουν με το κυκλικό τους σχήμα την αιώνια ένωση του ζευγαριού, το δέσιμό τους την παντοτινή δέσμευση και η κορδέλα που τα ενώνει, συμβολίζει την κοινή τους πλέον ζωή, τον κοινό τους δρόμο.
Οι επιλογές και τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένα τα στέφανα, είναι πολλές. Στέφανα φτιαγμένα από ασήμι, χρυσό ή πλατίνα, διακοσμημένα με πολύτιμες πέτρες, πέρλες, λαμπερά στρας, μεταξωτές ή σατέν κορδέλες, αποξηραμένα λουλούδια και υψηλής αισθητικής υλικά.
Κάντε την επιλογή που σας ταιριάζει και μην ξεχνάτε ότι θα είναι το σύμβολο που θα στολίζει το σπίτι σας σε όλη σας τη ζωή! Ίσως το μοναδικό ενθύμιο μαζί με τις φωτογραφίες που δεν θα είναι μόνο μια ανάμνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου